December

December

fredag 22 mars 2013

Riktigt skönt idag


Sitter med dagens andra kopp kaffe.

Uppe tidigt idag tack vare jycken som inte tyckte att jag skulle sova längre än till 8. Då låg han och gnällde och gnällde på golvet framför sängen.

Och inatt var jag tvungen att kolla om han andades när han låg bredvid mig på kudden och det gjorde han men det är nästan så jag undrar om han har sömnapné eller nåt. Men han är nog som gamla gubbar är mest i den åldern. Han är född 2002 så han har ju sina år på nacken.

Solen skiner idag också och jag bestämde mig för att jag efter frukost skulle gå och  möta dottern när hon slutade jobbet och vi tog promenaden över ängarna så nästan 1 timme har vi varit ute och jag var alldeles svett när jag kom in och tog av mig jackan. Det är inte så mycket man fryser om kroppen som om nästipp och öron men jag klarade mig bra även där. Mössa och jag är inte vänner men väl pannband så trots att vi gick på helt öppna fält så tyckte jag inte att blåsten pinade mig så mycket idag.

Jycken gick nöjt och nosade och går ju zick-zack mellan höger och vänster sida om stigarna.

Nu har det kommit in mer moln så jag hade tur att få solsken på mig hela tiden.

Fredag och så var snart denna arbetsvecka till ända. Det går så väldigt fort. Funderar på vad jag ska ha till middag och jag ska ta upp kyckling tänkte jag. 

Nu sitter min dotter mitt emot mig vid köksbordet och vi filar på hennes personliga brev. Tanken är att hon ska maila in sin ansökan idag - inte vänta till sista dagen som är 1 april.

Och jag höll mig vaken igår och satte mig i soffan och kunde även sticka några rader medan jag tittade på Revenge men som så många andra serier så blir det till sist lite uttjatat för det händer liksom inget utan man rullar på och de mest konstiga intrigerna skapas för ett försöka att föra handlingen framåt. 

Så har det blivit med Greys Anatomi - en serie som jag inte ville missa förr men nu har jag inte sett de 2 senaste avsnitten och känner inte att jag missat något där.

Vad kvällen har att erbjuda i tv-tablån är väl i mitt tycke som vanligt inte så mycket. Men jag har ju boken jag lyssnar på. Gick och smålog för mig själv under promenaden också - den är så roligt skriven så jag är glad att jag tog ett avsteg från de vanliga böckerna jag annars brukar lyssna på och gick på att den har blivit så omskriven. Har i och för sig gjort det med andra böcker - Populärmusik från Vittula - var väl också en sån men det föll mig inte alls i smaken så jag gav upp den efter bara några kapitel.

Nu vill dottern ha min hjälp, sen blir det dusch, jobb och sen är denna dag över. En vecka som varit som många andra är - man är trött och sliten och värkfylld. Men nu har jag två dagar ledigt förutom då vissa hemmakrav som finns. Men det blir en annan dag.

Må gott




1 kommentar:

  1. Ja, det är en bra bok! Finns en del andra såna som jag har läst och tycker är riktigt bra. Men annars så blir det mest deckare.
    Ha en fin helg, vännen!
    Kraaam!
    (Måste forsätta sticka, det är såå roligt!)

    SvaraRadera