December

December

tisdag 26 mars 2013

Gårdagen och nu

Så är det då den första dagen som 49 år.

Dagen blev precis sån som jag ville ha den. Gjorde flera ärenden innan jobbet. Åkte och handlade på ica och på lappen stod mest bara grädde men det blev lite mer än så. Köpte fläskfilé för 49:90 som man fick köpa om man handlade för 200 kronor och jag hade läst lite galet och trodde det stod 2 kg per 200 kronor så jag plockade på mig 4 stycken. Men eftersom jag hade handlat mer än för 200 kronor - nästan 400 så fick jag köpa alla för detta pris så ny är det flera goa middagar framöver med fläskfile - sen må den vara dansk men varför skulle den vara sämre än svensk.

Och jag köpte också små påskliljor som jag inte har kort på men dom har jag satt i en söt ank-ringskruka som jag fick fram ur skåpet i helgen och då kom det till minnes att det också är en födelsedagspresent. Den har jag nu på mitt vardagsrumsbord så lite påskigt blev det allt.

Sen tog jag vägen förbi systembolaget. Köpte rött vin -JP Chenet - ett gott vin att ha till det mesta eller bara sippa. Sen köpte jag också en flaska av vinet som Mickis rekommenderade. - Trapiche. Och det är beställning även på mitt bolag om jag vill ha det i box men flaska går ju också bra. Ska bli spännande att testa. Funderar allt på att köpa lammkött till påsk och detta.

När jag var på ica fick jag telefon om att jag hade blommor att få och jag sa att då kommer jag och hämtar dom själv och blomsterbutiken ligger ju i närheten av systemet så det var ju ingen omväg och som tack fick jag choklad av finare sort - 9 bitar i en fin kartong. Tack och bock.

Och jag har också köpt blommor till mig själv för när jag var där i blomsterbutiken - som idag har så mycket mer än blommor frågade jag om dom inte hade vita saint paulior för jag såg bara lila och jo det hade dom faktiskt. En sort som heter Ballerina - vita dubbla så jag köpte 2. Det var ju ändå min födelsedag och så tog jag en runda i köpcentrat och hittade ännu en present till mig själv - en fin svart lykta - som ni ser nedan och tanken var först att jag ska ha den ute men den är så vacker att den nu står på min diskbänk.

Efter all shopping var det dags att åka och hämta mina barn och vi hann prata lite hemma innan det var dags för mig att åka till jobbet. När jag var på ica så hade man jordgubbar för 10 kronor asken så jag köpte 3 och tänkte det är gott till våfflor också men också till lunch ihop med banan och keso så lunchen var nyttig och god.

I brevlådan låg det förutom en massa reklam och en räkning också ett brev. Och i detta brev fanns det ett sånt fint och passande armband i favoritfärgen rött.



Och blomman jag fick från min bror och hans familj var en fin påskuppsättning och pryder köksbordet bra. Även om den fick fotas i hörnan på diskbänken.



Och presenten till mig själv!



På jobbet sjöng kollegan och vår allt i allo för mig och spelade gitarr. Sa till kollegan att jag går tidigare idag eftersom jag fyller år och han sa - ja visst jag - det hade jag glömt - herre jösses det är väl inget! Men han kände sig lite dum för vi pratade om det senast förra veckan när han fick se mitt nya körkort och hans mamma fyller år på samma dag. Lustig i sammanhanget är att vår allt i allos pappa hade också fyllt år igår om  han levat.

Till middag blev det sen Pizzor. Köpepizza. En kebab till sonen, Palermo till dottern och en med kyckling, banan, ananas, curry och jordnöt till mor. Och barnen stod för notan.

Jag hade ju inte önskat mig något speciellt sa dottern så då ville dom betala maten i alla fall och det tycker jag var precis tillräckligt. Sen hade dom städat hemma, badrummet var rent och så hade dom dammsugat igen och det är en present som jag tycker mycket om. Behöver inte massa saker och jag kan ju som med lyktan då köpa den själv men städa och annat trist är så skönt att slippa.

Vi åt vår pizza, pratade och mös, väntade någon timma innan det blev dags för våfflor och dom var riktigt goda och frasiga.

Sen var det dags för dottern att gå till jobbet och sonen gjorde henne sällskap med jycken en bit. Själv satt jag i köket och mådde gott och njöt av dagens minnen. Lyssnade på boken och var väldigt trött.

Gick och la mig och tänkte att om jag somnar så gör jag det och då ser jag inte på Dicte denna måndag heller men jag låg och höll mig vaken och har sovit gott hela natten.

Dagen idag började tidigt. Vaknade redan strax efter 7. Men låg kvar och lyssnade klart på boken - det var inte mycket kvar. Sen började magen kurra och det blev frukostdags och det har varit kallt i natt men dagen så ut att bli skön så jag klädde på mig och gick över ängarna för att möte dottern på jobbet när hon slutade och så skönt det var. Hade kortärmat under jackan, fick knäppa upp den och blev lite svett. Såg ett fåglesträck och från sängen på morgonen såg jag också ett så våren är på ingående om fåglarna också är det.

Satte mig ute i solen och drack en kopp kaffe när jag kom hem, kände lust att ta fram krattan och kanske går det att göra i påsk.

Och så blev det dags att göra sig klar för jobbet och denna dag. En dusch och lunch innan jobbet -pizza och en tur till ica kvantum för att köpa blomjord har jag gjort innan. Tänkte att jag måste köpa jord nu. Saint Pauliorna behöver en större kruka och det gör också en annan blomma jag har. Tittade på ytterkrukor men dom är små allihopa. Jag behöver en snygg som är större men det finns inte. Om jag inte var villig att betala mycket pengar och det är jag inte.

Nu sitter jag här och har rast på jobbet. Kommer på att jag inte får äta efter 10 idag - ska fasta inför provtagning imorgon så det gäller att äta sent. Sen väntar en spruta och sen akupunktur. Årsmöte på jobbet så jag ska jobba över och har anlitat en av barnen som sällskap till honom eftersom det annars blir en alldeles för lång dag ensam för honom.

Så - detta var min dag igår, idag och imorgon.

Må Gott

1 kommentar:

  1. Vilken toppendag du hade igår, härligt.

    Jag funderar också på att börja lyssna på ljudböcker. Är det Mp3- eller cd-skivor du lyssnar på? Är det nåt särskilt jag ska tänka på?

    Kram

    SvaraRadera